14 Septembrie – zi memorabila !

14 Septembrie – zi memorabila !

Pentru mulți ziua de Luni, 14 Septembrie, a fost doar începutul unei alte săptămâni de muncă dar pentru mii de copii a fost începutul unei noi etape; pentru mine ziua de Luni, 14 Septembrie, a fost o zi a nostalgiilor, a aminitirilor, a vremurilor care nu vor apune niciodată.

Am văzut azi, când mergeam spre birou, copii ce așteptau cuminți ca lumina verde a semafoarelor să le dea voie să înainteze spre Școală, spre un nou drum, spre viitor. I-m văzut ținându-și timizi părinții de mână, i-am văzut alergând și bucurându-se de ziua de LUNI.

Am citit emoția pe chipurile celor mici iar pe chipurile părinților se citea mândria pentru puiuții lor. Erau atât de frumoși, atât de inocenți, atât de puri!

Aveau ghiozdănele mari și flori în mână. Băieții aveau cămășuțe albe iar fetițele fundițe în păr. Se fâstâceau de pe un picior pe altul, se uitau întrebători către părinți și zâmbeau.

„ – Mami abia aștept să descopăr abecedarul ” – îi spunea o fetiță mamei sale

„ – Și eu abia aștept să-i arăt doamnei ce am citit.” – o completase frățiorul ei.

Erau minunați. Ea pitică, el ceva mai mare, îi purta cu grijă mânuța și-o încuraja, ca un bărbățel ce e.

Și oamenii treceau, treceau grăbiți, nici nu aveau timp să îi observase.

Erau mulți, erau gălăgioși dar erau minunați.

Mi-au amintit de mine, de emoțiile din prima zi de școală și de mâna mamei ce nu voiam să o pierd. Mi-am amintit de bucuria cu care miroseam cărțile primite de la școală și de uniforma ce o arătam mândră, tuturor.

Am lăcrimat și am mers mai departe… treburile mele de adult mă așteptau.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>