Adevarul? Imi pare rau dar nu esti pregatit sa il afli!

Adevarul? Imi pare rau dar nu esti pregatit sa il afli!

Nu de puține ori am auzit următoarele fraze: „ Îmi doresc prieteni sinceri. ” „ Vreau o relatie în care să primeze sinceritatea. ” „ Lumea e plină de oameni falși. ” și exemplele ar putea continua. De ce? Te-ai gândit vreodată că, tu nu ești pregătit pentru o relație sinceră? Că omul vrea, de fapt, sinceritatea care e în avantajul lui?

Mulți cer sinceritate. Majoritatea, când o primesc, aruncă cu pietre.

Omul nu e obișnuit cu adevărul; nu cu acel adevăr care îl pune în dezavantaj, care e gata să-i deschidă ochii, care îi rănește ego-ul. Omul vrea un adevăr care să-l laude, să-l urce tot mai sus. Când nu-l primește se supără și dărâmă. Ce? Relații, prietenii, oameni.

Nu putem accepta un adevăr care nu este pe placul nostru. Îl considerăm eronat iar pe cel ce ni-l spune îl vedem ca fiind rău intenționat.

Suntem oameni, e firesc ca stima de sine să fie crescută, să fim avizi în aceea ce privește o laudă dar măcar să nu mai avem pretenția la sinceritate.

Ne e frică să vorbim pentru că suntem dependeți de relațiile cu ceilalți. Nu putem spune ce ne deranjează pentru că am fi marginalizați și apoi am ajunge subiect de bârfă.  Așa suntem noi, oamenii!

Adevărul e de fapt un impediment în ceea ce privește relațiile de azi. E acel „ ceva ” de care toată lumea se ferește pentru a putea duce o viață liniștită. De ce? Pentru că e mai comod să trăiești prin oameni ce se presupun a-ți fi prieteni decât să fii singur!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>