Amintiri din viitor – Andreea Russo

Amintiri din viitor – Andreea Russo

Titlul: Amintiri din viitor

Editura: Bestseller

Anul apariției: 2016

Număr de pagini: 128

Primul lucru care m-a atras la această carte a fost coperta. Este prima carte pe care mi-am dorit-o în bibliotecă doar datorită coperții. Nu m-a interesat povestea, acțiunea sau sensul romanului. Mi-o doream datorită acelui chip ce mă privea din spatele ferestrei. Când am citit povestea lui Mir, lucrurile s-au schimbat…

Înaintea de a vă povesti despre specialitatea lui Mir, haideți să aflăm câteva ceva despre scriitoarea Andreea Russo.  La o simplă căutare pe google descoperim că Andreea Russo este la început de drum în ceea ce privește viața scriitoricească. Ea debutează în literatură română cu trilogia „ Amintiri din viitor ”. Primul volum a fost lansat la Chișinău pe data de 9 decembrie 2015. 

La 7 ani, Mir descoperă că este un copil normal într-o lume anormală. Mir trăia ziua de mâine înainte tuturor și o uita cu aceeași repeziciune pe cea de ieri. Din acest motiv era considerat un copil special de toți cei apropiați lui chiar dacă această calitate îi speriau.

Și pentru el a fost greu să accepte acest lucru până în ziua în care urma să-l întâlnească pe cel care avea să-l îndrume pe drumul deja cunoscut al vieții sale. Când mama sa hotărăște că ar trebui să ia lecțiile acasă, în viața lui Mir apare domnul Frank. ( dar el știa deja asta ).

Din cauza anormalității sale Mir a fost trimis să locuiască în casa din pădure alături de profesorul său și de cea care avea grijă de el de când era mic. Acolo avea Mir să învețe cum să fie un copil normal și cum să facă față realității de zi cu zi. La 16 ani mama lui Mir a murit; el nu a fost surprins de acest lucru, pentru că știa deja că acest lucru se va întâmpla. Consecința acestui fapt a fost că a fost nevoit să iasă în societate, să meargă la liceu și să-și facă prieteni. Pentru Mir era dificil să nu spună nimănui ce se va întâmpla în minutul următor. Erau gânduri chinuitoare.

Totuși la vârsta de 17 ani știa că o va întâlni pe Amelia și se îndrăgostește de ea. O întâlnește doar 5 ani mai târziu la cursurile din timpul facultății.

Știe că și ea îl plăcea și mai știa și că trebuie să o evite. Așa că, în momentul în care Amelia încearcă o închegare a relației lor, Mir o respinge în mod grosolan. Chinuit de sentimentele pentru ea decide să plece în lume pentru a căuta alinare.

Se întoarce totuși pentru că știa că avea să moară la vârsta de 27 ani, aflându-se la bordul unui avion.

Când se întoarce descoperă ceea ce știa deja: Amelia este iubita fostului său coleg de cameră Mark. O ajută totuși să scrie o carte biografică despre profesorul său, domnul Frank. În timpul acestor conversații, Mir descoperă jurnalul Ameliei și încet, încet se destăinuie.

Data tragicului accident se apropia, însă cu repeziciune. Ce va face oare Mir? Va urca în acel avion sau va hotărî să-și schimbe viitorul de dragul Ameliei? Vă las să descoperiți finalul cărții, citind-o!

Mi-a plăcut! M-am îndrăgostit de copilul Mir, de adolescentul Mir care cunoștea viitorul dar pierdea esențialul din viața lui, trecutul! O carte fabuloasă, cum nu am mai citit vreodată! O poveste aparte despre viitor, despre cineva care duce o luptă continuă cu acțiunile pe care le cunoaște deja. Ce-am face noi dacă am ști cum va fi ziua de mâine? Am avea oare curajul să o schimbăm sau ne-am conforma ideei așa cum a făcut Mir?

O carte care îți pune întrebări, o mie de întrebări. Și un răspuns pe care îl găsești uitându-te în oglindă.

„ Da, plecăm ca niște câini buimatici, dăm dovadă de slăbiciune și lașitate, suntem rușinați de orgoliul pe care l-am crescut de ani buni. Lăsăm la naiba totul…și plecăm.

Niște lași, toți ne numesc niște lași, pentru că am plecat. Dar nimeni, absolut nimeni, nu pleacă de acolo unde îi este bine. ”

Mulțumesc Libris, librărie online, pentru șansa de a citi această carte! Puteți comanda cartea de AICI cu transport GRATUIT. De asemenea, pe site-ul lor, la secțiune cărți de beletristică, găsiți multe alte cărți care cu siguranță, sunt pe placul vostru.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>