Amor la Paris – Juliette Sobanet

Amor la Paris – Juliette Sobanet

Titlul original: Sleeping with Paris

Editura: Leda ( Colecția 100% iubire )

Traducere: Carmen Ion

Număr de pagini: 460

Anul apariției: 2014

Dacă mă credeți nici măcar nu știu cu ce să încep această recenzie. Sunt atât de multe de povestit și totuși mi-e teamă că voi strica toată povestea dacă vă dau detalii. Am adorat-o pe Charlotte Summer încă din primele pagini iar felul ei de a fi, tăria sa, nu m-au lăsat să pun cartea jos până când nu am dat ultima pagină. Am terminat cartea într-o singură zi iar dacă povestea mai continua…eram dispusă să o țin în brațe încă două zile. Mi-a plăcut și m-am îndrăgostit. De ea, de Charlotte, de poveste, de Paris!  Până să vă pun totuși în temă cu povestea cărții vă invit să o cunoaștem puțin pe Juliette Sobanet, autoarea care a scris acest roman minunat.

La o simplă căutare pe google descoperim că Juliette Sobanet este întradevăr profesoară de franceză și și-a făcut debutul cu scrierile sale personale intituloate Meet me in Paris. Romanele sale au ajuns rapid în topul celor mai bune 100 romane din UK, Franța și Germania, iar cărțile sale au fost traduse în Italia, România și Turcia. A terminat școala la Georgetown University. Povestea scrierilor ei, începe imediat după divorț, când Juliette Sobanet decide să se deschidă în fața întregii lumi printr-un blog personal.

Charlotte Summers are o viață perfectă: a renunțat la slujba de traducătoare pe care o ura, urmează să se mute la Paris cu bărbatul viselor ei și mai e și logodită. Ce îți poți dori mai mult decât să stai în orașul iubirii cu cel care îți vei împărți întreaga viață? În momentul în care Charlotte ( Char ) își dă demisia, hotărăște să meargă la biroul de avocatură a lui Jeff pentru a sărbători ultimile lor zile în Washinghton DC. Dar viața nu e atât de roz și intuiția feminică rar ne înseală, astfel că Char descoperă că logodnicul ei are profil pe mai multe site-uri de matrimoniale și, mai mult de atât, a înșelat-o cu o frumoasă roșcată pe nume Brooke.

Cu inima frântă și cu sprijinul celei mai bune prietene Katie, Char decidă să meargă totuși la Paris pentru a urma cursurile Univeristății Sorbona și a-și îndeplini cel mai mare vis: acela de a deveni profesoară de franceză în Paris.

Având un cont de 15000 de dolari, un bilet de avion doar dus și un Jeff care o imploră să îi mai dea o șansă, Charlotte pleacă la Paris singură. Nu va sta în apartamentul drăguț de pe Sena ci într-un cămin studențesc. Din cauza suferinței sale, Char hotărăște să-și deschidă un blog prin intermediul căruia să le ajute pe femeile aflate în aceeași situație ca și ea. Nu mai dorește să sufere de pe urma faptului că a fost înșelată de cel care urma să-i devină soț, așa că decide să se comporte asemeni unui bărbat și să își dorească doar sex.

Prima zi la Paris decurge cu lacrimi și depresie pentru că, deși a fugit de Jeff, îl poartă în suflet. Din fericire, atunci când iese de la duș îl întâlnește pe Luc ( Francezul pe jumătate dezbrăcat, așa cum îl va numi Char în scrierile sale de blog ) care o invită în oraș pentru a-i alunga tristețea. Charlotte acceptă deoarece ea a venit la Paris pentru a se distra și a se comporta ca un bărbat, nu? Deci e momentul să înceapă.

În acea seară la cină , îi cunoaște și pe Benoit și Lexi ( cu care va deveni foarte bună prietenă ) iar după câteva pahare de vin, îi povestește lui Luc toată viața ei și ajung amândoi în dormitor. Dar Luc refuză să facă sex cu ea. De ce? ( citiți cartea! )

Prietenia cu Lexi îi face bine deoarece părea să fie exact ce își dorea Char să cunoască. O tipă frumoasă care să o scoată în oraș în fiecare seara și să-i facă cunoștință cu baieți drăguți.  Să facă sex cu ei, fără a se îndrăgosti. Ieșirile în oraș îi prind bine, pentru că descoperă în ea, o parte pe care o uitase. Însă, mereu când ajunge în camera ei de cămin gândurile îi vor fugi la Jeff și mai târziu la Luc.

Nici cu cariera nu o duce prea bine Charlotte. Profesoara care ar trebui să îi fie tutore și să o recomande după terminarea cursurilor este chiar Madame Rousseau, cea mai dură profesoară de la Sorbona. Prima dată nu ajunge la întâlnire din cauza nopții petrecute cu Luc iar a doua oară întârzie, așa că Madame Rousseau are grijă să-i facă viața imposibilă, amenințând-o că dacă nu va trece cu brio peste testele din timpul anului, nu va primi nici o recomandare.

O dată cu trecere timpului Charlotte începe să țină la Luc ( dar asta nu o oprește să aibă și alte aventuri, căci doar de asta a venit la Parin, nu? ) dar este reticientă în privința lui din cauza apelurilor telefonice misterioase primite noapte târziu. Deși hotărăște să nu se implice emoțional, nu are cum să nu fie deranjată de faptul că de fiecare dată când îi sună telefonul lui Luc, ea trebuie să părăsească camera pentru a vorbi la telefon, singur. Totuși, Char, descoperă la acest bărbat o calitate pe care o adoră: de fiecare după ce fac sex, o răsfață cu ciocolată ( lucru, care i se pare din cale afară de romantic și excitant ).

În timpul cursurilor de la Sorbona, Charlotte o cunoaște pe Fiona, care din păcate trece și ea prin aceeași situație ( a fost înșelată de iubitul ei și încă suferă ); așa că, Char hotărăște să o ia cu ea și să îi prezinte viața la Paris, viața de noapte și pe prietena ei Lexi. Mai retrasă din fire, Fiona acceptă totuși jocul în care o bagă Char și în scurt timp toate trei devin prietene de nedespărțit, care au parte de multe aventuri pe străzile romanticului Paris.

Datorită blog-ului ei, Charlotte devine foarte cunoscută și chiar înainte de Crăciun, primește propunerea să scrie un articol despre subiectul abordat de ea, pentru cea mai cunoscută revistă pentru femei Bella Magazin. Acceptă bucuroasă, crezând că face încontinuare ce e mai bine pentru femeile din toată lume. Prima  îndoială în legătură cu acest aspect apare atunci când află că mama ei divorțează, tocmai datorită încurajărilor pe care ea le oferă pe blog.

Dezamăgită de divorțul părinților ei, îndoindu-se de căsătorie și necrezând în iubire, hotărăște să petreacă Crăciunul în Paris. Deși Luc o invită să meargă la el pentru a-i cunoaște familia, refuză vitejește spunând că va petrece Crăciunul cu Lexi și cu părinții ei.

Are parte, întradevăr, de un Crăciun de neuitat dar nu așa cum s-ar fi așteptat ea. Îl petrece într-un hotel luxos pe malul Senei alături de fratele lui Lexi cu care ajunge să facă sex.

Câteva săptămâni după Crăciun nu mai știe nimic de Luc și atunci își dă seama cât de mult îi lipsește. Între timp îi este reamintit faptul că va fi domnișoară de onoare la nunta Hannei în Washington și că sigur acolo va da peste Jeff și Brooke.

Când se revede cu Luc, lucrurile iau o altă întorsătură: află că femeia căreia îi răspundea noaptea la telefon, nu este nimeni alta decât fiica sa în vârstă de trei ani care este în Australia. Află, de asemenea, și că Luc trece printr-un divorț și luptă din răsputeri să-și recapete fetița.

Fericită dar și înfricoșată din cauza celor scrise în articolul care apare în luna Martie, Char merge împreună cu Luc la nunta Hannei. Întâlnirea cu Jeff nu este deloc plăcută și o dă din nou peste cap. Jeff de agață de ea și îi cere ori de câte ori are ocazia iertare, susținând că nu o iubește deloc pe Brooke. Într-un final Char nu mai rezistă tentației și ajunge în camera de hotel împreună cu Jeff. Își dă seama de prostia pe care o va face dar este prea târziu. Nu numai că este văzută de Brooke dar Luc asistă la toată scena și, pe deasupra, a aflat că a fost defapt un obiect de studiu pentru ea, în urma citirii articolului din revistă. Blog-ul îi crează și alte probleme, pentru că află că din cauza scrierilor sale Hanna era pe care să-l însele pe viitorul ei soț iar Katie este foarte supărată pe ea datorită concepției despre iubire și căsătorie.

Realizează că pe Jeff nu îl iubește și că Luc este bărbatul cu care dorește să-și petreacă restul vieții dar din păcate nu mai poate face nimic. Luc nu mai dorește să o vadă.

Tot din cauza acestui articol, Charlotte pierde recomandarea doamnei Rousseau, și se trezește din nou singură în Paris, fără slujbă și fără bărbatul pe care îl iubește.

Va găsi oare Charlotte o metodă să-l aducă înapoi pe Luc? O va îmbuna pe doamna Rousseau să-i acorde încă o recomandare? Toate aceste lucruri dar și alte adevăruri picante veți afla citind cartea!

Părerea mea e că merită fiecare minut dedicat ei! Este superbă! M-am trezit râzând de anumite situații, tresărind în fața unor probleme! Pur și simplu am trăit acolo. Am fost la Paris cu Charlotte.

„ Ce îi motivează pe bărbați în fiecare decizie luată? Plăcerea. E unicul lucru care îi pune în mișcare. Bărbații se servesc cu câte o bere oricând au chef. Nu-și refuză niciodată o noapte de sex atunci când vor ( sau pot) … Noi femeile, pe de altă parte, suntem mereu în căutarea iubirii.”

Mulțumesc mult Editura Leda pentru această carte minunată. Puteți comanda cartea de AICI sau de AICI cu transport GRATUIT. De asemenea puteți găsi mai multe cărți despre iubire pe site-ul lor; cărți ce fac parte din Colecția 100% iubire

 

 

 

1 Comment

  1. Alina Geambasu
    Jun 3, 2016

    Superba si tentatnta recenzia ta! Trebuie sa citesc si eu cartea. Neaparat!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>