Arta visarii – Lucy Keating

Arta visarii – Lucy Keating

Titlul original: Dreamology: A Love Story

Editura: Trei 

Traducere: Ana Dragomirescu

Număr de pagini: 323

Anul apariției: 2016

Ce s-ar întâmpla dacă într-o zi persoanele pe care le visezi vor apărea în viața ta și ți-o vor da peste cap fără să le pese? Ce ai face dacă băiatul viselor tale ar fi într-o bună zi colegul tău de clasă? Cum te-ai purta dacă cel pe care îl visezi din copilărie îți va dovedi că este cea mai reală persoană pe care o poți întâlni? Haideți să vedem ce a făcut Alice când și-a dat seama că băiatul viselor ei este…. o  realitate dureroasă. Înainte însă, haideți să vedem cine este autoarea Lucy Keating.

La o simplă căutare pe google descoperim că Lucy Keating trăiește în Los Angeles, California și a debutat cu volumul Arta Visării în Aprilie la 2016, publicat la HarperTeen.

După ce a fost părăsită de către mama ei, Alice a început să viseze în fiecare noapte același băiat, pe Max. Au călătorit împreună, au vizitat muzee împreună și s-au îndrăgostit unul de celălalt. Acest vis îl trăia noapte de noapte…până când s-a mutat în Boston și Max a început să stea exact în banca din dreapta ei.

Visele lui Alice s-au transformat în realități de coșmar pentru că Max cel din realitate se făcea că nu o cunoaște și.. mai mult de atât avea o iubită alături de care era foarte fericit. Max, băiatul viselor ei, avea o viață a lui aici în Boston, iar ea era în plus.

Disperată și cu inima frântă a aflat de la tatăl ei că, atunci când mama sa a plecat, ea a trebuit să meargă la un fel de psiholog pentru a putea dormi noaptea și a nu mai avea coșmaruri. Aici îl întâlnise pentru prima dată pe Max și, din acea zi, începuse să se viseze reciproc noapte de noapte.

Dornici să descopere adevărul, cei doi pornesc în căutarea doctorului Petermann pentru a afla ceea ce i-a făcut să aibă visele acelea și să le oprească. În această căutare a lor, cei doi își dau seama că nu se iubesc doar în vis ci și în realitate, deși le este greu să accepte acest lucru.

Diagnosticul dat de doctor este groaznic: dacă nu încetează să se mai viseze ei nu vor mai fi capabili să facă diferența între vis și realitate, pierzându-și treptat raționamentul. Această veste crează și mai multă tensiune între ei, dorindu-și chiar să rupă legătura și impunându-și forțat să nu se mai viseze.

Tragedia cea mai mare se întâmplă atunci când Petermann este pus sub arest și CDV-ul este închis. În urma acestui incident un alt secret iese la iveală: Margaret, studenta care în acea perioadă se ocupa cu studierea viselor sub supravegherea doctorului P, este responsabilă de această încurcătură. Acum, Alice dorește cu tot dinadinsul să o găsească pe Margaret astfel că a doua zi devreme pleacă spre Rio de Janeiro împreună cu Max, prietena ei cea mai bună Sophie și colegul lor de clasă Oliver.

Atunci când în sfârșit o găsesc pe Margaret aceasta le spune că tehnica folosită de ea, este o tehnică foarte des întâlnită în calmarea somnului copiilor atunci când au un somn agitat. Doar că, în situația lor, Margaret nu folosise jucării sau păturici, ca în cazurile generale, ci îi folosise pe ei pentru a se calma reciproc. Speriați de ceea ce ar putea urma dar și de faptul că s-ar putea pierde pentru totdeauna, Alice și Max, hotărăsc să încerce să nu se mai viseze, măcar o noapte.

Va reuși oare Margaret să facă acest lucru și să îi împiedice să-și piardă luciditatea? Vor rămâne oare Alice și Max împreună chiar dacă nu vor mai fi împreună în vise? Sunt întrebări pe care și le-a pus Alice, mi le-am pus și eu și cu siguranță vi le-ați pus și voi. Puteți afla răspunsurile citind cartea. Veți descoperi o altă lume și un alt mod de a o privi.

O recomand cu toată inima căci mie mi-a plăcut la nebunie!

„ O viață întreagă n-am avut decât visele. Doar ele mă ajutau să mă simt mai puțin singură. Iar tu făceai parte din ele. Dar tu ai reușit să le lași în urmă, ai învățat cum să funcționezi fără ele, eu, însă nu. ”

Mulțumesc Libris, librărie online, pentru șansa de a citi această carte. Puteți comanda cartea de AICI cu transport gratuit. De asemenea, pe site-ul lor găsiți o gamă variată de cărți de beletristică, pe care le veți citi cu plăcere.

 

 

2 Comments

  1. Alina
    May 30, 2016

    Recenzia ta ma face sa pun mana pe carte urgent si sa o citesc. Bine ca o am deja, altfel… Felicitari!

  2. Geo Marcovici
    May 30, 2016

    Frumoasa recenzie, felicitarile mele Mally! Ma bucur ca am cartea!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>