Copilul meu va avea copilaria perfecta!

Copilul meu va avea copilaria perfecta!

Copilul meu va fi un copil fericit încă din primele zile de viață și ca orice părinte voi avea grijă să nu-i lipsească nimic.

Copilul meu nu va cunoaște rușine și timiditatea, din contră, va fi vorbăreț și va avea dreptul să spună când ceva nu îi place sau când nu va vrea să facă ceva.

Copilul meu va avea dreptul să aibă camera dezordonată și plină de jucării căci în copilăria lui jucăriilor nu vor sta frumos în cutii sau aranjate pe rafturi.

Copilul meu va putea să-și facă păpuși din hainele mele sau prosoapele de la bucătărie, va putea să-și facă trenuleț din scaunele din casă sau să-și construiască planete din castroanele din bucătărie.

Copilul meu va putea să mângâie animalele de afară și să se joace cu ele; se va putea murdări în parc chiar dacă este îmbrăcat în „ hainele bune ”.

Copilul meu va putea mânca bomboana care tocmai i-a căzut din mânuță, va putea bea apă după alți copii și va ști să-și împartă jucăriile.

Copilul meu va învăța de mic de să fie responsabil și atent pentru că nu îi voi sări în ajutor la prima căzătură, ci îi voi da mână să se ridice și-l voi îndemna să alerge încontinuare.

Copilul meu îi va respecta și pe cei mici și pe cei mari dar nu pentru ca va fi mama și tata împreajma lui să-i zică ce are de făcut ci pentru că va vedea că bunele intenții aduc mereu fericirea pe chipul celorlalți.

Nu va trebui să mânânce tot din farfurie pentru că el va ști când s-a săturat fără să fiu nevoită să-i umplu stomacul pentru că așa cred eu că este.

Copilul meu va avea o copilărie perfectă pentru că nu îl voi cocoloși, nu voi fi acel părinte exagerat care va dori mai degrabă să-și dreseze copilul decât să-l facă să fie ascultător. Va avea o copilărie fericită deoarece nu voi fi genul de mamă care va pleca țanțoșă din parc cu copilul plângând în urma mea, lăsând capul plecat.

Va avea o copilărie perfectă deoarece copilul meu nu va trebui să bată din picioare pentru că mai dorește 5 minute cu prietenii lui, voi considera că orice altă treabă merită amânată pentru fericirea lui.

 

Nu îi voi impune copilului meu prietenii pe care eu voi crede că-i sunt potriviți, va trebuie să știe să-i diferențieze singur, eu doar voi fi acolo să știe că are un punct de sprijin. Suficient de aproape încât să aibă incredere, suficient de departe încât să nu fie sufocat.

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>