De ce citesc ?!?

De ce citesc ?!?

Citesc pentru că uneori în toată agitația zilnică simt nevoia să mă pierd printre paginile unei cărți și să iau o pauză de la toată gălăgia din jur. Citesc pentru că-mi place să-mi țin mintea în priză. Unii se joacă pe calculator, alții se uită la tv, eu prefer să citesc o carte.

Nu citesc cărți pentru ca apoi să fiu superioară celor care nu citesc. Nu citesc nici pentru a părea mai deșteaptă decât alții sau mai bună. Citesc pentru mine, nu pentru impresia pe care o las celor din jurul meu.

Nu am nimic cu cei care nu citesc cărți, din contră: cunosc persoane care au luat drumul succesului fără a-l citi pe Dostoievski sau pe Balzac; iar pentru acest lucru îi admir. Am prieteni cu care împart și alte pasiuni, înafară de cărți iar ei cu siguranță nu-mi sunt inferiori.

Întradevăr, detest oamenii care nu știu să scrie și să articuleze o propoziție în limba română, dar nu îi detest pentru că nu știu ci pentru că refuză să învețe și mai mult de atât când vrei să-i ajuți îți vorbesc ca și cum i-ai fi jignit în ultimul hal.

Cu toții avem lipsuri, nimeni nu le știe pe toate. Mereu învățăm câte ceva. Însă atunci când greșim trebuie să recunoaștem acest lucru și să evităm pe cât de mult posibil să repetăm greșeala.

Atunci când citesc nu devin mai bună, cărțile nu te fac o persoană mai bună, ele doar te ajută să păstrezi un echilibru între două lumi: cea a realității și cea creată de mintea ta. Te ajută să revii pe o undă de plutire aproape de normal.

Nu am impus nimănui vreodată să citească doar am făcut sugestii. Dacă au fost luate în considerare m-am bucurat dar dacă nu, nu m-am supărat. Fiecare alege ce face cu timpul lui liber. Am fost bucuroasă să știu că unii m-au văzut ca fiind un model și le-am insuflat pasiunea pentru cărți, în timp ce alții doar au trecut și au privit. Empatizez în egală măsură cu toată lumea.

Nu-mi aleg prietenii în funcție de numărul cărților citite, să știți!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>