De vorba cu Emma – Vitali Cipileaga

De vorba cu Emma – Vitali Cipileaga

Titlul: De vorbă cu Emma

Anul apariției: 2015

Număr de pagini: 183

Editura: bestseller

 

Înainte de a sta De vorbă cu Emma vă învit să-l cunoaștem pe omul de suflet al Emmei și pe cel care a scris această carte, Vitali Cipileaga. Autor al blogului www.devorbacutine.com, Vitali Cepeleaga s-a bucurat de un succes răsunător împărtășind cu cititorii săi mici povestioare despre oameni, dragoste și relații. În mai puțin de un an a adus în același loc 10 milioane de suflete care tânjesc dupa acel CEVA. 

- Cum ai descrie femeia secolului de azi?

Puțin romantică, nebunatică, un pic frustrată atunci când nu găsește bărbatul potrivit. Consacrată job-ului, îndrăgostită, pasională. Un conglomerat de sentimente adunate într-o singură femeie. Nu contează secolul, pentru că și acum poți să găsești niște romantice incurabile. ( fragment din interviul acordat celor de la unimedia.info )

De vorbă cu Emma este o carte care cucerește plin simplitate cuvintelor, prin situațiile pe care Greg și Emma le crează, prin momentele în care marea majoritate se regăsește. Firește, nu putem compara cartea lui Vitali cu cartea marilor clasici așa că, nu am avut mari așteptări de la ea. Însă mi-a plăcut… și mult!

M-am regăsit în atât de multe emoții pe care le-a trăit Emma, în atât de multe circumstanțe în care fie am renunțat din prea multă iubire, fie m-am întors din prea mult dor. Nu poți înțelege romanul decât dacă măcar o dată ai cochetat cu iubirea.

Nu am avut așteptări mari. Nu am sperat că va fi o capodoperă literară. Nu a fost.

De vorbă cu Emma e mai mult o carte de suflet și pentru suflet. Nu e psihologie. E trăire! Așa am simțit-o, așa o simt.  Dialogurile dintre Greg și Emma deși par puerile și fără sens, redau succint etapele unei relații: entuziasm, iubire, deznădejde, curaj și victorie.

Emma e o femeie ce a iubit mult, a suferit, a făcut bărbații să sufere, a înșelat și a fost înșelat. Emma este femeia de astăzi.

Greg este, la rândul lui, bărbatul ce aleargă după fiecare femeie până o întâlnește pe-a lui și atunci se dăruiește și iubește cu prețul propriei libertăți. Greg este bărbatul nostru de astăzi.

Relația lor este relația fiecăruia dintre noi. O relație cu frică, iubire, încredere și dorință. E o realitate frumoasă pe care mulți o considerăm visare.

Mi-a plăcut cartea și o recomand oricărei persoane ce dorește să găsească, nu un roman de succes ci o carte pentru suflet, despre suflet.

Lasă așteptările acasă și deschideți sufletul. O vei vedea așa cum e ea. Câteva pagini, între două coperți, gata să deschidă o viață și să închidă inimi.

„ Într-o zi vei lăsa orgoliul deoparte. Într-o zi, vei risca. Într-o zi, nu-ți vei mai bate joc de tine.Într-o zi, vei rămâne fericit pentru toată viața.”

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>