Despre iertare

Despre iertare

Am învățat să iert fără nici o remușcare de la mama mea care de mică mi-a spus: „ Iartă, căci nu îi ierți pe ei ci îți ierți ție ceea ce ai gândit. ”… și am iertat și iert…

Am iertat oameni care au plecat, care au lovit, care au vorbit urât și nu i-am iertat din milă, nu i-am iertat pentru că aș fi naivă sau pentru a fi mai presus de ei. I-am iertat pentru a fi împăcată cu mine, pentru a fi liniștită și sinceră; pentru a zâmbi fără să am un zâmbet fals și ipocrit.

Am iertat și iert oameni care îmi greșesc în mod conștient, oameni care niciodată nu și-au recunoscut greșelile dar care s-au întors pentru că au știut că au unde. Dacă Cineva are puterea să-mi ierte mie toate greșelile eu de ce nu pot să o fac?

Nu judec! Am învățat asta de la tata. Îmi spune adesea că, nu voi ști niciodată în ce circumstanțe aș repeta greșelile altora. Îmi spune că nu trebuie să-i privesc aspru pe cei care la un anumit moment nu au știut cum să mă iubească; unii se mai și împiedică în propriile gânduri și apoi zic vrute și nevrute.

Nu pot fi ipocrită și să zic că, greșelile altora nu m-au durut, că nu au lăsat urme sau că acele cuvinte aruncate în vânt nu mă mai răscolesc uneori. Dar i-am iertat și-mi spun de multe ori că ei nu au știut cum să fie cu mine în acea fracțiune de secundă a vieții lor.

Îi iert însă și-i primesc înapoi cu brațele deschise pentru că nu știu ce înseamnă să fii înverșunat pe cineva. Nu cunosc sentimentul de abandon și nici acea senzație de ură, nu o cunosc. Îi iert pentru că am dreptul să fiu fericită fără povara regretelor, fără cuvintele grele pe care le-aș arunca asupra lor, fără să-mi imaginez că ei nu au vrut sau nu și-au dorit.

Sunt oameni care doresc răzbunare și care o oferă. Eu le ofer iubire și iertare pentru că doar atât știu să ofer. Lumea e plină de lume dar e atât de goală de oameni.

„ Oamenii nu sunt răi doar că nu au știut cum să fie buni cu mine. ”

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>