Jocul coroanei -Evelyn Skye

Jocul coroanei -Evelyn Skye

Titlul original: The Crown’s game

Editura: Leda ( colecția Leda Edge )

Traducere: Ofelia Al – Gareeb

Anul apariției: 2016

Număr de pagini: 412

Vika și Nikolai sunt magii Rusiei, însă doar unul singur poate deveni Magul Imperial al țarului. Cum? Trebuie să câștige Jocul ! „ Jocul coroanei ” este un roman surprinzător, alert și chiar minunat aș putea spune. Dar, înainte de a afla despre povestea Vikăi și a lui Nikolai, haideți să descoperim câte ceva despre Evelyn Skye.

După o căutare pe google descoperim că, datorită succesului pe care l-am avut romanul „ Jocul coroanei ”, Evelyn Skye a devenit în scurt timp unul dintre cei mai bine vânduți autori potrivit informațiilor furnizate de New York Times. 

Vika trăia cu tatăl ei pe Insula Ovcinin, departe de ochii lumii, în pădurile căreia se antrena de zor pentru a deveni Magul Imperial al Țarului Rusiei. Deși mai avea doi ani până când avea să se întâmple lucrul acesta, fata stăpânea deja foarte bine focul și zăpada iar mai presus de atât, dorea din tot sufletul să ajungă în Sankt Petersburg. Serghei, tatăl Vikăi, nu voia ca fiica lui să părăsească insula; știa că funcția de Mag Imperial nu este tocmai cea mai ușoară funcție pe care cineva o poate deține.

În același timp, în Sankt Petersburg, un orfan pe nume Nikolai, se atrena pentru ca la rândul lui să devină Mag Imperial. Mentorul său, Ludmila, l-a adunat de pe străzi, pentru a face ceea ce a făcut dintotdeauna: să-l învingă pe fratele său în orice competiție.  Nikolai se atrena din greu pentru că toată viața visase să obțină titlul acela iar Galina avea grijă să-i dea cele mai grele probe pentru a fi pregătit atunci când va sosi momentul.

Nikolai nu ar fi acceptat că putea fi învins de către adversarul său, dacă nu ar fi văzut fata atunci când ar fi mers la vânătoare cu țaraveciul Pașa ( fiul țarului ). Acolo s-a confruntat prima data cu magia Vikăi, care i-a înghețat pentru a putea scăpa. Dacă Nikolai a fost uimit de puterea fetei, Pașa s-a îndrăgostit pe loc de ea.

Galina știa de existența Vikăi dar Serghei nu știa de existența lui Nikolai așa că mare i-a fost mirarea când Țarul Rusiei a anunțat că Jocul Coroanei avea să înceapă în cel mai scurt timp pentru că Rusia avea nevoie de un Mag Imperial pentru a pune capăt războaielor. Mare i-a fost suprinderea și groaza când a aflat că fiica lui urma să participe la acest Joc. Nu se aștepta să pășească pe străzile Sankt Peterburg-ului atât de devreme și mai ales în aceste condiții. Pe cât de nerăbdătoare era Vika pe atât de abătut era Serghei.

În momentul în care cei doi magi s-au înfățișat înaintea Țarului, purtau un fel de scut pentru apărarea identității. Serghei, însă, a putut citi în ochii Galinei siguranța și satisfacția înfrăgerii lui. De-ar fi fost doar atât, nu era problemă, dar Jocul Coroanei presupunea moartea unuia dintre magi.  Magii trebuiau să treacă peste 5 probe, fiind astfel însemnați cu fierul pe piept; atunci când era rândul unuia dintre ei, cicatricea ardea creând dureri îngrozitoare. Acest joc se desfășura și cu ocazia aniversării lui Pașa iar una dintre condiții era ca fiecare mag să ofere cât mai mult spectacol cu acest prilej. Țarul avea posibilitatea să scoată oricând pe unul dintre ei din joc sau… se puteau exclude unul pe celălalt prin ucidere.  Pe toată durata jocului, mentorii celor doi magi nu trebuiau să fie în apropiere, așa că au fost trimiși în Serbia. Înainte de a pleca fiecare mag a primit un dar: Nikolai a primit un pumnal iar Vika a primit o brățară ( fermecate, desigur ).

În prima noapte de dinaintea jocului, Vika își dorea cu ardoare să-l cunoască pe Magul Unu și asta nu pentru că își dorea să-l învingă mai ușor ci pentru că simțea că ar fi ceva în legătură cu el…ceva mai mult decât un adversar. Ce avea ea să descopere în dimineața următoare îi va schimba un pic părerea căci Nikolai avea de gând să câștige Jocul și să devină Magul Imperial cu orice preț. Așadar în acea dimineață când Vika hotărâse să părăseasca camera și să colinde pe străzile orașului, găsi clădirile vopsite în cele mai frumoase culori ( lucru ce o minună ) dar… în secunda imediat următoare Vika fu atacată de zeci de păsări făcute din piatră menite să o ucidă. A avut noroc că era mereu în gardă și a reușit să respingă atacul tot prin magie.

De aici începe răzbunarea și dorința celor doi de a câștiga. Ei vor folosi magia atât pentru a crea cele mai frumoase minunății în Sankt Petersburg pentru Pașa dar și pentru a se elimina unul pe celălalt.

În timpul acestor confruntări, Vika primește vizita Ludmilei, vânzătoarea de pe Insula ce era cândva casa ei. Lucrul acesta îi mai alină puțin dorul de tată dar îi provoacă și alte încurcături.

Pașa nu se lasă până nu dă de urma Vikei și se întoarce pe Insulă pentru a o căuta însă Ludmila îi spune că ea se află deja în capitală. Când Pașa află că Ludmila e în Sankt Petersburg se grăbește să-i înmâneze invitația Vikăi pentru balul mascat ce avea să se dea în cinstea zilei sale de naștere. Acolo Vika apare exact ca Cenușăreasa, într-o rochie care fură privirea fiecărei persoane. Doar că, de această dată zâna bună era Ludmila care și-a făcut apariția lângă ea iar Vika nu lupta pentru inima tareviciului și pentru cea a Magului. După ce îi văzuse chipul între ei doi se formase o altfel de legătură; deși erau adversari în Joc și luptau pentru titlul măreț, în viața de zi cu zi nutreau sentimente puternice.

Nici Pașa nu se lăsa mai prejos, întrucât era cu ochii pe Vika iar după terminarea balului, începuse să fie mai interesat de ceea ce face ea. Așa a afla că ea este un Mag dar și că participă la un Joc în care, are posibilitatea să moară. Disperat, caută ajutorul lui Nikolai, însă și acesta aflându-se în tranziție între sentimentele pentru Vika și prietenul său, îl evită de cele mai multe ori.

Dacă în Sankt Petersburg să dădeau bătălii pentru magie și pentru sentimente, undeva lângă el se întâmplau chestii mai ciudate. Mama lui Nikolai, Aijana, a înviat din morți. Ea practic murise atunci când micuțul Nikola s-a născut, dar se pare că, moartea ei nu a fost o moarte reală. A fost într-un fel de comă și timp de 18 ani s-a hrănit cu energia larvelor și a gândacilor, devenind suficient de puternică pentru a se reîntoarce și pentru a-l recupera pe Nikolai. Atunci când a aflat că Nikolai a fost vândut de către cei din sat pentru câteva animale, Aijana a hotărât că e timpul să-și ia și energia din oameni. Durerea a fost și mai mare atunci când a aflat că al ei copil este Mag și că poate muri în lupta pentru acest titlu. Hotărârea de a-l omorî pe Țar devine, astfel, un scop principal.

În timp ce, cei doi magi luptau pentru a-l impresiona pe Pașa și pe Țar, construind insule, colorând râuri. Întotdeauna ce începea unul dintre ei celălalt continua lucrarea.  Cu timpul, soția Țarului se îmbolnăvise foarte grav și văzând că nu are cum să o facă bine, hotărăște să plece cu ea în Sud. Drumul era însă anevoios și plin de pericole așa că, hotărăște să apeleze la priceperea celor doi Magi. Nikolai nu mai făcuse niciodată o călătorie prin magia sa, iar Vika o făcuse de câteva ori; totuși a reușit să-i transporte în siguranță la Taganrog.

Aijana era pe urmele Țaralui iar atunci când acesta se afla în tabără pe Insula Crimeea pentru a-i spiona pe inamici, a intrat peste el. L-a omorât cu sânge rece, luându-și toată energia pentru ea dar nu înainte de a-i spune că Nikolai este fiul său și că e un posibil succesor la tronul Rusiei.

Moarte părinților săi îl devastează pe Pașa dar la insistențele surorii sale Iuliana, acesta trebuie să pună capăt Jocului. Astfel că, bătălia finală se dă pe insula ce îi era destinată și fiecare jucător trebuie să-și facă ultima mutare.

Cine va câștiga? Vor fi oare sentimentele celor doi atât de puternice încât să pună capăt acestui joc cu brio? Va învinge oare gelozia lui Pașa? Pentru a afla cum se termină Jocul trebuie să citiți cartea! Merită! E superbă!

Mi-a plăcut extraordinar de mult, încât nu am lăsat-o din mână până nu am terminat-o ( chiar dacă recenzia e scrisă mai târziu ). Am adorat acțiunea, descrierile care te duc exact în inima Rusiei iar sentimentele personajelor, ei bine, sunt extrem de puternice. Am simțit ura Aijanei, iubirea lui Pașa, dorința Vikăi și teama lui Serghei; de Nikolai nici nu mai spun, sentimentele lui au fost intese și contradictorii, la fiecare pagină.

O recomand cu mare drag!

Spor la citit!

„ „ Ar putea să zâmbească așa și toată lumea ar fi de acord cu el în legătură cu orice.”, gândi ea. ”

Mulțumesc mult Editura Leda, pentru minunata ocazie de a participa la Jocul Coroanei. Puteți participa și voi comandând volumul de AICI sau de AICI cu reducere și transport GRATUIT. De asemenea, pe site-ul lor găsiți multe cărți gata să vă poarte în minunata lume a aventurii.

 

 

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>