Legaminte – Ally Condie

Legaminte – Ally Condie

Lumea în care trăiește Cassia este o lume construită segmentar, cu toate lucrurile puse la locul lor și un program foarte bine stabilit. Este o lume perfectă în care fiecare știe ce are de făcut. Societatea decide ce mănâncă, unde lucrează, cu ce se îmbracă și cu cine se va căsători fiecare cetățean. Pare o lume mai mult decât perfectă deoarece nici Cassia și nici familia ei nu duc parte de lipsuri și nici nu duc vreo grijă.

Această lume este schimbată în seara banchetului când va afla cine îi este sortit să-i fie Pereche; nimeni altul decât cel mai bun prieten al ei, Xander – considerat de către toți ca fiind alegerea perfectă. Această perfecțiune este spulberată când pe microcardul ce conține informații despre Perechea ei apare chipul unui alt băiat. Acel băiat îi dă lumea peste cap Cassiei, mai ales când află că este o Aberație.

Ky este un tânăr pe cât de normal, pe atât de anormal. Știe să scrie, știe să citească și o face pe Cassia să intre în foarte multe încurcături și chiar să ajungă să-l iubească.

Situații care îi dau lumea mică și perfectă peste cap, care o fac să-și pună întrebări despre originile ei, despre cât de corecte este Societatea cu ei și mai ales despre cât de verosimil binele pe care îl vrea pentru cetățenii ei.

Legăminte ” este un roman despre riscurile asumate în numele iubirii, despre dorința de a fi cu cel iubit nu cu cel ales, despre libertate și curaj.

Vă invit să citiți cartea și să aflați cu cine rămâne Cassia, să o descoperiți și să mergeți împreună cu ea în mica ei revoltă.

Este o carte care m-a făcut să mă bucur de libertatea de a ști să scriu, de fi capabilă să gândesc cu voce tare, de intimitate, de lume dar în același timp mi-a provocat temeri privind viitorul nostru și unde vom ajunge noi ca și oameni raționali cu toată această tehnologie.

Un roman haotic, fantastic dar în același timp plin de întrebări!

„ Odată ce-ți dorești ceva, totul se schimbă. Acum vreau totul. Mai mult, și mai mult, și mai mult. Vreau să-mi aleg locul de muncă. Să mă căsătoresc cu cine doresc. Să mănânc plăcintă la micul dejun și să alerg pe o stradă adevărată, nu pe bandă. Să fug când vreau și să încetinesc când vreau. Să hotărăsc ce poezii am chef să citesc și ce cuvinte tânjesc să scriu. Vreau atât de multe lucruri. Atâtea, încât sunt ca o apă, un râu de dorințe în forma unei fete pe nume Cassia. ”

* Mulțumesc mult Editurii Litera pentru faptul că mi-a dăruit această carte să o citesc. O puteți comanda și voi de aici. De asemenea, pe site-ul lor puteți găsi și multe alte cărți care cu siguranță merită să fie citite de către voi! Spor la citit!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>