Lumina iubirii – Jay Asher

Lumina iubirii – Jay Asher

Titlul original: What Light

Editura: Leda Edge

Traducere: Ofelia Al-Gareeb

Anul apariției: 2016

Număr de pagini: 252

Familia Sierrei trăiește din cultivarea pomilor de Crăciun într-un orășel numit Oregon, însă fiecare sărbătoare o petrec în California unde vând brazii. Sierra nu și-a petrecut nici un Crăciun în Oregon și atunci când află că acesta este posibil să fie ultimul petrecut în California, un sentiment de tristețe și bucurie o cuprinde deodată. Totuși ceva se întâmplă…Ce anume? Aflăm după ce citim câte ceva despre minunata Jay Asher, autorul care a făcut posibilă această poveste.

La o simplă căutare pe google descoperim că Jay Asher este un scriitor contemporan de origine americană iar majoritatea romanelor sale sunt pentru adolescenți. S-a născut pe data de 30 Septembrie 1975 în California. De mic copil a fost fascinat de scris și chitară iar primul său roman de dragoste este „ Cele treisprezece motive ” ( roman pe care trebuie să-l citesc neapărat ) și a fost publicat în 2007.

E ultimul Crăciun pe care Sierra e posibil să îl petreacă în California și când le-a dat vestea cea mare celor două mai bune prietene ale ei din Oregon, acestea au sărit în sus de bucurie. Totuși Sierra nu era pregătită să-și lase familia și prietenii de-acolo de domeniul trecutul dar firește, nu le putea spune acest lucru lui Rachel și lui Elizabeth, nu când următorul Crăciun ar fi fost primul pe care l-ar fi petrecut aici, cu colegii de clasă, cu ele; ar fi mers la primul festival al iernii și..poate s-ar fi îndrăgostit. Nu că ea ar fi prențioasă însă Sierra are anumite standarde la care nu foarte mulți băieți se ridică, din acest motiv este singură.

Cu câteva zile înainte să plece în California pentru încă o livrare a brazilor, Sierra și prietenele ei se întâlnesc în sala de spectacole a școlii și își înmânează cadourile. Avea să petreacă o lună întreagă fără ele și avea să le ducă dorul însă acolo era cealaltă prietenă a ei cea mai bună: Heather, pe care o vede doar o lună pe an.

Viața ei se va schimba pentru Heather este hotărât să se despartă de prietenul ei, după sărbători dar pentru a face față până atunci o roagă pe Sierra să iasă la o ieșire în 4. Deși Andrew, angajatul tatălui ei îi dă târcoale încă din anii trecuți, aceasta nu îi împărtășește sentimentele, fiind astfel nevoită să o refuze pe prietena ei.

Decizia i se schimbă în momentul în care Caleb vine la ea pentru a cumpăra primul brad. Atunci atenția îi este atrasă de frumusețea acestuia și hotărăște că dacă ar fi să iasă vreodată la o întâlnire în patru, Caleb va fi partenerul ei.

Trecutul lui Caleb este unul sumbru iar Heather o informează despre acesta. Speriată, indecisă și cu o inimă aproape cucerită, Sierra se hotărăște totuși să îi dea lui Caleb o șansă de-ași spune propria versiune, o șansă de a-l cunoaște. Află că noul ei prieten duce brazi familiilor care își doresc unul în seara de Crăciun, că lumea îl judecă pentru acel trecut sumbru chiar dacă însuși Caleb trăiește cu povara vinovăției.

Sierra hotărăște să schimbe lucrurile în viața lui Caleb, în relațiile cu prietenii lui… se îndrăgostește de el iar timpul de plecare se aproprie. Mai sunt, apoi, și părinții Sierrei care sunt speriați de trecutul lui Caleb, de faptul că fetița lor va suferi după o dragoste lăsată în California.

Va reuși oare Sierra să își facă părinții să aibă încredere în deciziile ei? Va lăsa trecutul sumbru al lui Caleb să le schimbe relația sau va schimba ea ceva în această percepție? Citiți cartea, e perfectă!

Dacă m-a învățat ceva această minunată carte, e faptul că nu trebuie judecat niciodată un om după bârfele celorlalți, că varianta lui e alta iar adevărul îl va ști doar el.

O carte despre iubire, despre curaj, despre adevăr. Am iubit-o pe Sierra încă de la început, am iubit curajul ei de a lupta contra convingerilor lumii pentru a-și apăra iubitul. Am iubit-o pentru că ea a ales să creadă în el atunci când toată lumea se temea de el.

Este cartea mea de suflet. Cartea mea magică!

Spor la lectură, vă doresc!

„ Îmi întinde mâna și eu o iau. Sincer, mi-as dori să dispar undeva cu el, unde să nu fim întrerupți. ”

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>