Marea calatorie a lui Amy & Roger – Morgan Matson

Marea calatorie a lui Amy & Roger – Morgan Matson

Ținând cont că este prima carte pe care o citesc de la Editura Epica pot spune că m-a prins și că pe viitor voi citi cu siguranță și alte cărți publicate de aceasta.

Marea călătorie a lui Amy & Roger ” mi-a plăcut prin simplu fapt că am găsit viața mea în viața lui Amy: am plecat și eu într-o mare călătorie pentru a mă regăsi și pentru a încerca să scap de trecut. M-am regăsit și trecutul a rămas cu mine, l-am acceptat.

Amy, este o tânără liceancă care visează să devină artistă dar pe care viața o pune la grea încercare și este nevoită să plece din California tocmai în Conneticut, cu mama ei. Cu câteva luni în urmă viața lui Amy era aproape perfectă dar acum, cu tatăl mort într-un accident de mașină, un frate la institului de detoxificare și o mamă aflată la mii de kilometri de ea, se simte singură și părăsită.

A rămas șocată de faptul că mama ei i-a pus la cale, o călătorie timp de 4 zile alături de un Roger de care ar fi trebuit să-și amintească din copilărie. Gândul că trebuie să dea piept cu lumea o înspăimântă pentru că nu a mai vorbit cu nimeni de la înmormântarea tatălui ei.

Este totuși plăcut surprinsă de aspectul extraordinar al lui Roger și cu strângere de inimă hotărăște să fac acest pas.

Prima provocare pe care o întâlnește este aceea de a ieși din cuvântul mamei ei și de a-și face propriul ei traseu. Zi și făcut! Amy și Roger pornesc în propria lor călătorie fără planuri stabilite de altcineva.

Prima oprire este Yosemite unde Amy trebuie să înfrunte trecutul și unde află că defapt și Roger încearca să găsească ceva în această călătorie; mai exact încerca să o găsească pe Hadley, fosta lui prietenă.

Încet, încet începe să se obișnuiască cu prezența lui Roger în viața sa chiar dacă nu este pregătită să-și povestească viața.

A doua oprire este Colorado, locul unde Roger este student și unde speră să o găsească pe Hadley pentru a face pace cu trecul. Acolo, însă nu este Hadley ci cea mai bună prietenă a lui Roger, Brown care o simpatizează imediat pe Amy. Dar, din cauza evenimentelor nefericite din viața ei și din cauza faptul că acum Amy nu mai avea prietene, îi vine greu să socializeze și să se apropie de drăguța Brown. În Colorado, Amy va gust puțin din viața de student.

Călătoria lor însă continuă și Roger nu se dă bătut așa că pornesc spre Kentuchi, locul unde se află Hadley. Pe drum se mai abat la un prieten de-a lui Roger, Drew. Aici Amy are parte de o experiență unică ce îi aduce aminte de tatăl ei și în sfârsit are curajul să recunoască, în fața unui străin, că tatăl ei este mort.

Călătoria are însă efect și asupra lui Roger pentru că, fiind alături de Amy, sentimentele lui față de Hadley se schimbă treptat astfel, că atunci când ajunge la moșia ei, Roger reacționează diferit față de cum s-ar fi așteptat să o facă.

Moșia lui Hadley îi trezește sentimente și lui Amy astfel că ea descoperă că încă mai poate trezi sentimente în ochii unui băiat și se poate simți specială, drept pentru care se lasă sărutată chiar de fratele lui Hadley, Lucien.

O călătorie care avea ca scop doar mutarea dintr-un stat în altul ajunge să fie o călătorie de găsire și recunoaștere a propriei persoane.

Nu numai că Amy se regăsește și pe parcursul călătoriei dar ea își vede și greșelile și începe să regrete anumite aspecte ale vieții ei. Începe să-i fie dor de fratele ei gemăn Charlie, de mama sa și mai mult de atât încetează să se considere vinovată de moartea propriului său tată.

Vă invit să călătoriți alături de Amy și Roger și să reflectați și voi asupra problemelor voastre. Să vă iertați și să faceți pace cu trecutul pentru a putea merge spre viitor.

E o carte ușor de citit dar cu multe îndemnuri și sfaturi frumoase. Este amuzantă și imposibil de lăsat din mână!

Spor la citit!

„ Rostul este să poți să faci ceva extraordinar și ceva ce mulți oameni nu pot să o facă. Vreau să spun că, e pur și simplu o dovadă de slăbiciune să renunți doar pentru că ceva devine prea greu.”

* Mulțumesc Libris, librărie online, pentru minunata ocazia de a citi această carte și de a-mi împărtăși părerea cu cititorii mei. Cartea poate fi comandată de AICI, cu reducere și transport gratuit. De asemenea, pe site-ul lor găsiți multe alte cărți online, în română și în engleză, pentru toate gusturile.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>