Martianul – Andy Weir

Martianul – Andy Weir

Mark Watney era în misiune cu programul Ares de la NASA iar el împreună cu echipa sa, trebuia să aducă roci de pe Marte pentru a fi studiate în laboratoarele de pe pământ. Problema a fost o groaznică furtună de nisip care i-a prins pe Marte și care, a făcut ca echipajul să abandoneze misiunea și, o dată cu ea și pe Mark (îl credeau mort, că altfel nu l-ar fi lăsat acolo ).

Mark, însă a supraviețuit acelei furtuni de nisip și de aici începe lupta pentru o altă supraviețuire pe o planetă fără prea mult oxigen și fără prea multă hrană; asta și disperarea lui de a lua legătura cu pământul pentru a-i anunța că trăiește. Trece prin aventura vieții lui și își folosește cunoștințele de chimie și botanică pentru a-și produce oxigen și mâncare. Astfel că, Mark, ajunge să fie primul om care își face plantație de cartofi pe Marte!
Evident că nu puține sunt situațiile în care Mark își pune viața în pericol și se află la un pas de moarte (doar nu le știe chiar pe toate), dar reușește să treacă cu brio peste ele și să se folosească de tot echipamentul pe care îl are la dispoziție.
Datorită sateliților ce gravitează în jurul lui Marte, NASA află că Mark trăiește acolo în spațiu și începe o adevărată luptă pentru aducerea acestuia înapoi pe Pământ în siguranță.

Continuare recenziei o găsiți aici http://literaturapetocuri.ro/martianul-de-andy-weir-editura-paladin.html

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>