My dilemma is you ( 1 )

My dilemma is you ( 1 )

Titlul original: My dilemma is you

Editura: Litera

Traducere: Bianca Paulevici

Număr de pagini: 317

Anul apariției: 2016

Bună dragilor, știu că nu ne-am mai auzit / citit de o grămadă de timp. Nu am mai postat recenzii pe site din Septembrie însă cărțile au fost citite și puse la păstrare pentru a vă fi prezentate acum. Începem anul 2017 cu multe planuri frumoase, promisiuni ce se vor a fi respectate și multe cărți bune. La început de an vă prezint un roman pe care l-am adorat pur și simplu „ My dilemma is you ”- Cristina are o poveste fermecătoare și atât de surprinzătoare! Înainte de a vă prezenta romanul, haideți să o cunoaștem puțin pe cea care a scris povestea Cristinei: Cristina Chiperi.

La o simplă căutare pe internet, descoperim că, la rândul ei, Cristina Chiperi este o adolescentă de doar 16 ani, născută în Moldova. Trăiește în Italia, mai exact în Padova și a devenit faimoasă, după ce într-o vară a hotărât să aducă în rândul adolescenților o poveste frumoasă, adolescentină. Publicul italian a fost încântat de scrierile tinerei autoare, iar acestea s-au materializat în scurt timp într-o trilogie de succes. My dilemma is you – a cărui nume este inspirat după faimosul cântec al Selenei Gomez – a făcut mare vâlvă în rândul adolescenților. În Italia au fost publicate deja primele 2 volume, în timp ce la noi a fost tradus doar primul volum.

Cristina Evans trăiește în Los Angeles, viața perfectă a unei adolescente: are note bune la școală, prieteni buni și o familie fericită. Viața Cristinei îi este umbrită în momentul în care părinții ei hotărăsc să se mute în însoritul Miami și o obligă să-și părăsească prietenii. Cu gândul meu la prietenii ei, adolesecenta de doar 16 ani, reușește să se acomodeze destul de repede în noua sa casă și să descopere că  noua școală nu este atât de înfricosătoare.

Deși la plecarea din Los Angeles, mintea și inima Cristinei aparțineau deja unui alt băiat, acestea îi vor fi ocupate încă din prima zi la Miami, când diverse coincidențe i-l aduc în atenție pe Matt.

Sam este cea care îi iese prima dată în cale Cristinei, cea care o ajută să se acomodeze și cea care îi va deveni prietenă de nedespărțit. Reușește să se facă plăcută tuturor încă din prima zi, întră cu ușurință în cercul adolescenților populari ai liceului și, partea frumoasă, era că Matt îi este coleg. Singurii care nu o privesc cu ochi buni pe Cristina și vor căuta să-i pună bețe în roate sunt Cameron și iubita lui Susan.

Lucrurile se îndreaptă spre făgașul cel bun în noua viața a lui Cris însă Susan se pare că nu privește cu ochi buni această nouă venită în liceul ei, mai ales când aceasta ocupă prima pagină a ziarului licean.  Se urăsc de moarte, însă sunt nevoiți să petreacă timp împreună de dragul prietenilor, astfel că Cameron și Cris, ajung să fie nevoiți să se sărute în urma celebrului joc „ Învârte sticla ” ( îl știți, doar l-am jucat și noi, nu? ). Să fie asta scânteia care aprinde o urmă de îndoială în sufletului lui Matt? Posibil. Tot ce putem spune este că în acea seară Matt o părăsește pe Cris.

Situațiile o bulversează pe Cristina și deși susține că îl iubește pe Matt împrejurările o prind din ce în ce mai des în compania lui Cameron, fapt ce îi stârnește probleme cu toată lumea, dar mai ales cu Susan, care nu este dispusă să renunțe atât de ușor.

Totodată Cristina rupe încet încet legătura cu vechii săi prieteni care nu îi mai răspund la telefon dar pe care îi poartă mereu în suflet.

Viața lui Cris deși pare perfectă are atât de multe suișuri și coborâșuri încât este o adevărată aventură. O poveste frumoasă despre prietenie, dragoste, ambiție, secrete și iertare. Ne maturizăm o dată cu experiențele Cristinei și mai aruncăm și-un ochi spre trecut, doar așa, pentru a ne aduce aminte.

Am adorat fiecare paragraf al romanului pentru că pur și simplu trăiam adolescența prin Cristina. Eram acolo și sufeream cu ea, iubeam cu ea. Fiecare pagină dată te face să vrei mai mult și mai mult și mai mult din My dilemma is you. Abia aștept următoarele volume.

O recomand cu drag și spor la citit.

Noi cu siguranță ne vom citi mai des, anul acesta.

„ …uneori ne pierdem în detalii fără să ne gândim că viața e bun prețios și fragil și trebuie trăită până la ultima respirație…Trebuie să avem curajul să fim fericiți și să îmbrățisăm dragostea, cel mai de preț dar pe care ni-l poate oferi viața. ”

Mulțumesc frumos Editura Litera pentru publicarea acestui prim volum și pentru că mi-a oferit ocazia să îl citesc. Puteți comanda volumul de AICI sau de AICI cu transport GRATUIT.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>