Rakushisha – Adriana Lisboa

rakushisha_1_fullsize Ai spune inițial că numele romanului e numele personajului principal, în mare parte așa este, dacă ne referim la o căbănuță din Japonia unde a locuit faimosul poet Matsuo Basho.

Mânați fiecare de gândurile și interesele proprii, Haruki și Celina, se întâlnesc pur întâmplător într-o stație de metrou din Rio de Janeiro. După puțin timp decid să călătorească împreună în Japonia pentru a vizita cabana poetului Basho.

Fiecare are propria lui poveste de viață și urmărește ca această călătorie să-l împace într-un fel sau altul cu un trecut încă dureros și să lumineze un viitor nesigur.

Haruki este grafician și i se propune să facă această călătorie pentru a ilustra poeziile poetului Basho; este îndrăgostit până peste cap de traducătoarea lui Yukiko ( sau așa crede el ).

Celina este o persoanî simplă, cu o viață socială deloc intensă. Merge în această călătorie pentru a-l uita pe Marco și pe fetița lor Celina, pierdută într-un accident stupid.

Romanul „ Rakushisha ” este un fel de jurnal al celor doi protagoniști, fiecare prezentându-și de-a lungul călătoriei scene din trecutul său ajungând astfel să cunoască până în punctul în care devin indispensabili.

Recomand acest roman tuturor care iubesc arta și cultura japoneză dar și celor care adoră aventură și poveștile de dragoste încâlcite.

„ Corpul știe să fie fericit pe cont propriu. Corpul nu are nevoie de acele prostii ale sufletului. ”

* Mulțumesc mult Editura Univers pentru șansa de a citi această minunată poveste. Cartea poate fi comandată de aici. De asemenea, pe site-ul lor puteți găsi alte multe cărți pentru toate gusturile și vârstele.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>