Spune-mi tu: cui ii pasa?

Spune-mi tu: cui ii pasa?

E o perioadă, în viață, când îți dorești să le pese, când îi strigi cu disperare dorind să te audă, când te agăți de ei crezând că acolo e întreaga ta viața. Te înșeli. Lor le pasă atât cât conștiința să le fie curată.

Se interesează de tine, încât să se asigure că ești ok, ca apoi, comod să-și vadă de viața și fericirea lor. Nimeni nu-și sacrifică zona de confort pentru tine, pentru binele tău, pentru fericirea ta. Ei te caută pentru că, în primul rând, trebuie să se simtă ei bine și abia mai apoi să te simți tu confortabil.

I-am strigat. Nu o dată, nu de două ori ci de zeci de ori. Au întors capul, m-au privit, m-au mângâiat cât să fiu bine, dar mereu și-au văzut de drum. S-au mai întors uneori dar niciodată nu s-au oprit. Când nu am mai putut să țin pasul cu ei, au plecat și au uitat. Se mai uită și acum..peste umăr. Eu le zâmbesc.

I-am ținut de mână. De fiecare dată. Mi-au dat drumul când au văzut că încetineam, nu doreau să-i încetinesc și pe ei. Am înțeles. Au alte priorități. Trec și acum pe lângă mine, la fel de grăbiți, întrebându-mă cum sunt dar niciodată ascultând răspunsul cu adevărat. Eu doar le șoptesc.

Le-am urlat că mă doare. M-au ascultat, m-au mângâiat până au crezut ei ca mi-a trecut și apoi au plecat. Mă mai întreabă uneori dacă mă doare. Dau vehement din cap că nu; știu că nu au timp.

Unii mi-au zis că stârnesc milă, unii că mă iubesc, alții că vor să-mi fie bine. Știi ce au în comun toți acești oameni? O viață a lor, independentă de durerea mea și o părere de rău. Nu suferă nimeni ca mine, ca tine, ca toți cei care au cunoscut durerea într-un fel sau altul.

Durerile ne fac puternici, oamenii care ne ignoră ne fac independeți iar cei care ne iubesc, ne fac să continuăm.

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>