Testamentul lui Will Wolfkin – Steven Knight

Testamentul lui Will Wolfkin – Steven Knight

Deși ai impresia că este o carte pentru copii, „ Testamentul lui Will Wolfkin ” este mai mult decât atât; este o carte din care înveți despre dorința de a face bine, despre bucuria de a pune nevoile celorlalți mai presus decât nevoile tale, despre sacrificiu si iubire.

Toby Walsgrove este un adolescent născut în Londra care a trăit toată viața sa într-un scaun cu rotile într-o mănăstire de maici. Timp de 14 ani Toby a cunoscut lumea prin poveștile maicilor, a umblat prin ea fiind împins de la spate și a alergat doar datorită roților de la cărucior.

Acest lucru s-a schimbat atunci când, primește o vizită ciudată de la doctorul Feleman care îi promite vindecare. Motanul său începe să vorbească, el află că este moștenitorul unei lumi ciudate aflate sub Islanda și ce e cel mai curios lucru, Toby poate în sfârșit să meargă.

Toby nu știe cum să mânuiască o sabie; nu știe cum să ia forma anumitor animale; nu știe cum e să iubească.

Ajuns în Langjokull, orașul să natal, descoperă că are o famile dar că nu toate rudele sale se bucură de venirea lui.

Pentru a-și împlini destinul trebuie să lupte alături de Emma pentru a recuceri tronul și pentru a reinstaura pacea pierdută în urmă cu câțiva ani. Li se promite o întreagă avere pentru salva Africa de sărăcie iar lui Toby i se spune că i se va dărui ceea ce și-a dorit dintotdeauna: va putea merge întreaga viață.

Când însă lupta se termină, Toby se trezește în aceeași mănăstire, ținut în același scaun cu rotile dar… cu Emma privindu-l pe fereastră. Să fi fost un vis? O realitate a călătoriei în cele două lumi? Va reuși Toby să meargă și să salveze familia Emmei din Africa? Citiți cartea și călătoriți împreună cu cei doi copii spre lumi minunate și neștiute de noi.

„Când o mânie atât de mare se naște într-un trup care nu se poate exterioriza, nu există cuvinte care să descrie suferința. ”

* Mulțumesc Editura Leda și Corint Junior pentru plăcerea de a citi această minunată carte. Ea poate fi cumpărată de aici. Pe site-ul lor găsiți de asemenea și multe alte cărți pentru toate gusturile și vârstele.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>