The theory of everything

2014 The theory of everythingThe theory of everything este minunata biografie a marelui fizician Stephen Hawking încă din anii studenției, mai exact din momentul în care la un bal, o întâlnește pe cea care urma să-i devină soție, Jane Wild.

Hawking și Jane se întâlnesc chiar în perioada în care viitorul om de știință descoperă că suferă de o cruntă boală neurologică ce are să-l paralizeze pentru tot restul vieții. Curajos și susținut de soția sa, devine foarte cunoscut datorită teoriilor sale pe care le scrie pe un computer conceput special de către unul dintre prietenii săi.

La baza acestui film stă cartea lui Jane Wild „Travelling to Infinity: My Life with Stephen”; carte pe care nu am citit-o dar pe care cu siguranță o voi citi cât de curând posibil.

M-a emoționat legătura dintre cei doi iar acțiunea m-a ținut în priză de la început până la sfârșit. Modul în care acesta își expune teoriile asupra Cosmosului este redat foarte bine pentru un film artistic. Întreaga lui gândire este redată detaliat în cartea ce a scris-o în această perioadă „ Scurta istorie a timpului.”

Momentul care m-a marcat definitiv este acela în care, datorită vocii robotizate, îi dă acceptul despărțirii. Deși vocea este fără note sentimentale, durerea din ochii celor doi este de nedescris.

Nu cred că putem scoate în evidență vreo partea proastă a acestui film. Pentru că toate scenele au atât de bine jucate încât chiar am simțit că am luat parte la durerea lui Jane, la bucuria lui Stephen când a descoperit succesul.

Un film pe care eu îl recomand cu mare drag!

Vizionare plăcută!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>