Trei intr-o barca – Jerome K. Jerome

trei-intr-o-barca-fara-a-mai-socoti-si-cainele_1_fullsize Încep prin a spune că nu știu cum se face dar mereu citesc prima dată volumul doi al unei serii. Așadar, „ Trei într-o barcă ” este continuarea romanului „ Trei pe doua biciclete ”, roman, pe care, îl voi citi cu siguranță.

Trei într-o barcă ” ne prezintă într-o notă de umor englezesc, călătoria a trei prieteni – Jerome ( naratorul ) , George și Harris – pe cursul râului Tamisa. Romanul este presarat cu situații aparent banale care îi oferă o notă de originalitate și umor.

Cei trei prieteni trăiesc experiențe inedite și ajung uneori să exagereze realitatea lucrurilor întâmplate, fiecare având propria lui poveste cu același final.

Un roman despre prietenie, despre adevărata prietenie care presupune acceptarea prietenilor, indulgenta cu privire la atitudinea lor dar si un strop de nebunie.

L-am mai văzut ca fiind și un roman istoric cu tentă geografică, întrucât ne face o trecere în revistă a obiectivelor turistice ce pot fi vizitate navigând de-a lungul Tamisei.

Replicile tăioase și pline de rafinament fac ca romanul „ Trei într-o barcă ” să fie un roman autentic englezesc, cu ușoare note de ironie și sarcasm. Nu ai cum să nu zâmbești măcar când te lovești de modestia lui Jerome, stângăciile lui George și perspicacitatea lui Harris. Să nu mai spune de Montmorency, câinele erou, care este un adevărat deliciu pentru cititor.

Vă invit să-l citiți, să vă amuzați și să învătați câte ceva din acest roman.

„ … Și sunt și grijuliu cu munca mea. Pe unele dintre lucrările pe care le dețin acolo le am de ani de zile și nu găsești pe ele nici urmă de deget. Mă mândresc foarte tare cu lucrările mele: din când în când le mai șterg de praf.”

* Mulțumesc Libris, librărie online, pentru șansa de a citi această carte amuzantă și minunată. Cartea poate fi comandată de aici. De asemenea pe site-ul lor găsiți o mulțime de cărți online la prețuri foarte avantajoase pentru toate vârstele.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>