Tristete si dor

Tristete si dor

De ce sunt triști oamenii?

Oamenii sunt triști pentru că le e dor și nu știu cum să spună acest dor. Unii tac din orgoliu, alții de frică iar cei mai mulți tac pentru că nu au cuvinte cu care să-l exprime.

Sunt oameni care îi dedica poezii, oameni care îl cântă dar majoritatea oamenilor îl poartă în gând și-l plâng.

Când vezi un om trist întreabă-l de cine îi e dor. Îți va zâmbi și apoi va plânge cu capul în pământ; atunci vei ști cât de mare e dorul lui.

Aparent oamenii sunt triști din alte motive: că unii oameni i-au rănit, că alții au plecat sau au fost ei nevoiți să plece. Ce nu știu ei că sunt triști pentru că le va fi dor..

De ce nu fac ceva dacă le e dor?

Nu fac pentru că se simt neputincioși în fața timpului. Nu o fac de frica unui refuz, de frică că vor deranja. Așa apare distanța între oameni. Fiecare zice că deranjează pe fiecare și nu se caută nici unul.

Dorul oamenilor e cu atât mai puternic cu cât tristețea e mai adâncă și e purtată cu zâmbetul pe buze. Foarte puțini oameni spun că le e dor, ei preferă să-l ascundă în zâmbete și hohote de râs.

De ce?

Pentru lor nimeni nu le-a spus că le e dor. Nimeni nu le-a spus că le simte lipsa și din acest motiv ei cred că a spune că-ți e dor e un rău pe care, mai bine eviți să-l faci.

Dorul mărunțește sufletul omului.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>