Unde esti, tata? ( IX )

Unde esti, tata? ( IX )

Mi-e dor tată și mă sperie groaznic momentul în care vei pleca pentru totdeauna. Mă sperie gândul că nu voi mai avea cui să-i zâmbesc, cui să-i mulțumesc.

Unde ești tată? De viața m-a crescut și m-a luat de sub mâna ta protectoare? De ce am plecat tată în lumea asta atât de mare doar pentru a afla că dorul de casă doare?

Unde ești tată de nu mă mai chemi înapoi? M-ai lăsat să plec cu inima frântă dar eu nu te pot lăsa. Mă agăț de tine tată, vreau să fii veșnic, să fii acolo și eu să mă întorc… iar și iar… căci nu am să mă satur vreodată.

Unde esti tată? Mi-e greu să mă gândesc la o lume fără sfaturile și certurile tale; fără strângerile tale în brațe. Unde ești? Nu pot să-ți plâng pe umăr acest sentiment pentru că de la tine am învățat ce înseamnă a fi puternic, a înfrunta totul fără a te plânge de nimic. Tu m-ai învățat că deși viața e atât de nedreaptă nu am dreptul să mă plâng pentru că unii își doresc ce am eu.

Unde ești tată? Vreau să mă înveți să trăiesc fără a fi dependentă de o persoană pentru că așa ești tu.  Unde ești căci nevoia mea de tine a crescut așa cum am crescut și eu? Unii își uită părinții din cauza grijilor pe care le au azi, eu nu am să te pot uita vreodată, nu am să vă pot uita.

Tată, maturizarea m-a făcut să vă iubesc mai mult, să-mi fie mai dor, să-mi doresc mai des să fiu acolo.

Unde ești? Vreau să-mi arăți o cale, o cale prin care să-mi înving teama și lacrimile; o cale prin care să te păstrez.

„ Oamenii sunt în suflet, de acolo nu pleacă ” – așa mi-ai spus de fiecare dată când cineva pleca din viața mea; așa mi-ai spus și acum câteva zile când ți-am zis ca au plecat.

Tată unde ești? Mi-e dor și dorul doare.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>